Turismul este un sector economic extrem de important. Cu toate acestea, de multe ori potentialul acestui sector este neglijat. Tocmai de aceea am ales sa ne implicam si sa ne concentram pe infrastructura de turism din statiunea Mamaia.
Primul pas a fost sa mergem pe teren si sa evaluam clar situatia curenta. Din nefericire, am remarcat cat de putin din potentialul acestei statiuni este utilizat de catre autoritatile locale.
Ghid regenerare Urbana Mamaia
Aceste solutii au potentialul de a transforma statiunea Mamaia intr-o destinatie turistica moderna

Fiind o atractie turistica importanta, am evidentiat in raportul prezentat autoritatilor ca zona are nevoie de cresterea atractivitatii spatiului public, de dotari publice diverse, spatii verzi amenajate, etc., iar in acelasi timp am scos in evidenta probleme legate de spatii urbane cu o atractivitate turistica deosebit de scazuta.

Ghidul pe care l-am propus contine numeroase sugestii de imbunatatire a infrastructurii, identificand puncte clare in regenerarea urbana si scotand in evidenta si modalitatile prin care propunerile aduse pot fi implementate. Sugestiile vizeaza statii de autobuz, spatii verzi, semnalistica, parcuri, pontoane si multe altele. Ghidul se remarca prin fezabilitatea propunerilor sugerate, mentinand mereu un echilibru intre situatia actuala a unui punct urban clar si modul in care acesta poate fi imbunatatit, dar se remarca si prin implicarea unui fundament teoretic de principii in regenerarea urbana.

Aceste solutii au potentialul de a transforma statiunea Mamaia intr-o destinatie turistica moderna, care sa ajute dezvoltarea socio-economica a zonei, dar si care ii poate oferi statiunii un rol important in viitoarele strategii de turism.

Aceste sunt o parte dintre articolele despre colaborarea noastra cu Banca Mondiala.


