Ghid Curtea Scolii

Un loc unde sa socializeze si sa se joace, ca sa isi dezvolte abilitatile de comunicare.
Scolile sunt acel loc unde copiii ar trebui sa isi lase imaginatia sa zboare. Sa invete cum sa o foloseasca. Sa invete sa vada padurea, nu copacii.

Pentru ca acest lucru sa se intample, copiii au nevoie de ceva care sa le stimuleze imaginatia. Mai ales in pauzele de recreatie. Un loc unde sa socializeze si sa se joace, ca sa isi dezvolte abilitatile de comunicare.In mod normal, acel loc ar trebui sa fie curtea scolii. Din nefericire insa, dupa cum am realizat si din cercetarea noastra de teren, curtile scolilor nu sunt locul ideal pentru activitatile mentionate anterior. De multe ori curtea scolii este o suprafata din ciment, spatiul verde este (aproape) inexistent, iar bancutele pe care copiii se pot aseza (daca acestea exista) sunt uzate moral si fizic. Iar asta doar in mediul urban. In mediul rural situatia este mult mai gri, curtea scolii fiind de multe ori inexistenta, poarta de acces nu exista sau este invechita, terenul este acoperit de buruieni, ba chiar exista situatii in care animalele pasc iarba din curtea scolii.

 Concret, dupa analizarea situatiei curente, am elaborat o propunere de reamenajare si utilare a spatiilor din curtile scolilor (16 scoli din Bucuresti si Cluj) in care recomandam extinderea spatiilor verzi, echiparea curtilor cu terenuri multisport, zone de relaxare acoperite si iluminarea tuturor spatiilor exterioare.

Diferentele care exista intre zonele rurale si cele urbane sunt de asemenea abordate in cadrul acestei propuneri, intr-un mod exhaustiv, la fel cum este si conexiunea dintre aceste spatii si fenomenul incalzirii globale sau al schimbarilor climatice. Bineinteles, locul de joaca are de a face si cu dezvoltarea personala a copilului, iar in functie de bugetul alocat, propunerea vine cu diferite tipuri concrete de interventii posibile asupra curtilor.

  

Astfel, copiii vor putea sa se bucure de ceea ce inseamna cu adevarat curtea scolii, iar acest lucru se va reflecta atat la nivel academic, cat si la nivel personal. Scoala va redeveni un loc pe care copiii vor incepe sa il indrageasca, vor dezvolta relatii de prietenie si vor fi mult mai relaxati inainte, in timpul si dupa ore.

Aceste sunt o parte dintre articolele despre colaborarea noastra cu Banca Mondiala. 

 

Pentru a descarca orice ghid de regenerare urbana pe care noi l-am construit pentru BANCA MONDIALA,  te invitam sa te abonezi la newsletterul nostru

Hai să discutam și să descoperim împreună soluția care va moderniza orașul tău!